10 Martie   Leave a comment


Ma intreb de ieri daca nu cumva am devenit maghiari fara sa stim.De ce zic asta? Am auzit ieri ca, onoratul for conducator, Parlamentul Romaniei, isi ia TREI zile libere pentru a sarbatori ziua maghiarimii de pretutindeni.
Nu ma intelegeti gresit, nu sunt sovina, dar , de vreme ce pentru ziua nationala se „aloca” doar o zi, de ce de data asta sunt trei?
Sa facem o mica socoteala, si sa vedem cum ar sta cu timpul efectiv de munca onoratii parlamentari, daca ar aloca cate trei zile pentru sarbatorirea zilelor nationale ale tuturor nationalitatilor care traiesc la noi in tara.O luam ca Pristanda si incepem: trei pentru maghiari, trei pentru germani, trei pentru sarbi, trei pentru bulgari…trei pentru…
<a href="http://„>Ma intreb atunci ce mai suntem noi,in ce limba vor invata nepotii nostri si copii lor. La ce spitale sa mergi, nu ma mai intreb, ca si asa , la noi in Banat e mai bine sa mergi la Szeged la medic! Cel putin acolo nu trebuie sa astepti la coada, desi esti programat, stii exact ce ai de platit, si esti si tratat ca om, nu ca numar!Si mai stiu si romaneste, pentru noi astia care nu stim maghiara au cel putin o asistenta care stie.Si iar e ceva ce nu inteleg deloc: de ce, cand mergem in judetele „majoritar” maghiare, noi romanii suntem tratati ca paria, pe cand in tara lor de origine suntem tratati ca oameni? Ce se intampla cu ramurile dezradacinate ale maghiarimii, sunt”mai catolici decat papa”?
As mai avea multe intrebari, dar le las pentru mai tarziu, acum stau si gandesc…

Reclame

Posted 10 martie 2011 by Quarrier in Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: